03/04/12

ECOWEEK 2012 in Thessaloniki

Urban Innovation + Green Design

Θεσσαλονίκη, 02-08 Απριλίου 2012


Διεθνές Συνέδριο και Διεπιστημονικά «Πράσινα» Εργαστήρια Σχεδιασμού και hands-on αστικές παρεμβάσεις για νέους και καταξιωμένους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου, μηχανικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.


Μετά από μια σειρά συνεδρίων και «πράσινων» εργαστηρίων σχεδιασμού στην Αθήνα, Μιλάνο, Τελ Αβίβ, Beit Jala και στη Θεσσαλονίκη και πριν η ECOWEEK πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία (Πολωνία), Ρώμη (Ιταλία) και την Κοπεγχάγης (Δανία), η ECOWEEK επιστρέφει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, για άλλη μια χρονιά η ECOWEEK φέρνει κοντά τους καλύτερους επαγγελματίες, ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογικής δόμησης, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου, νέους επαγγελματίες, και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε μια εβδομάδα για «out of the box» δημιουργική σκέψη, συνεργασία, διάλογο, διαπολιτισμική ανταλλαγή, δικτύωση, σκληρή δουλειά αλλά και διασκέδαση.

Η ECOWEEK 2012 είναι μια ευκαιρία για τους νέους επαγγελματίες και φοιτητές να μάθουν για «πράσινα» κτίρια, να ακούσουν και να συζητήσουν με τους καλύτερους επαγγελματίες στον τομέα αυτό και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία δίπλα στους ειδικούς στον τομέα αυτό, στο πώς να σκέφτονται, να προσεγγίζουν και να σχεδιάζουν «πράσινα» πρότζεκτ.

Το 2012 για πρώτη φορά η ECOWEEK, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ECOWEEK, δημιουργεί επίσης μια ευκαιρία για hands-on ελαφριά κατασκευή για την πραγματική χώρους μέσα στην πόλη, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και αναγεννημένα υλικά, αφήνοντας ένα «πράσινο» αποτύπωμα σε ένα αριθμό των ανοικτών χώρων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

H ECOWEEK περιλαμβάνει διαλέξεις από διεθνείς ομιλητές, ντοκιμαντέρ, θεματικές ομιλίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση λογισμικού περιβαλλοντικής ανάλυσης κτιρίων, διεπιστημονικά εργαστήρια, επισκέψεις και πολλά άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου